Framtiden för Microsoft Dynamics NAV

Under förra veckan gick Directions EMEA 2017 av stapeln i Madrid. Directions EMEA är ett årligt event för Dynamics NAV-partners inom EMEA-området.

Aleksandar Totovic, influencer och MVP inom Microsoft Dynamics NAV-communityn, summerade framtiden för vår produkt på sin blogg. Det här inlägget är baserat på hans inlägg som du kan läsa här i sin helhet (på engelska).

Roadmap för Dynamics NAV

Sedan Microsofts stora event Inspire i Washington i somras och Directions North America för ett par veckor sedan, har budskapet kring framtiden för vår produkt Dynamics NAV varit lite otydligt. Efter Directions EMEA i förra veckan är det däremot mycket tydligare.

Idag erbjuder vi Dynamics NAV både som ‘on premise’ och som molnlösning. Samtidigt håller Microsoft på att rulla ut, håll i er för extralångt produktnamn – Dynamics 365 for Financials and Operations Business Edition. Vilket är en SaaS-lösning, software as a service, baserad på Dynamics NAV. SaaS-lösningen är för tillfället endast tillgänglig i USA, Kanada och UK, utan tidsplan för ytterligare länder.

Microsoft Dynamics NAV 2018 Stockholm och Göteborg

Introducerar Dynamics 365 ‘Tenerife’

Marko Perisic från Microsoft annonserade på Directions EMEA att det kommer ytterligare en version av Dynamics NAV. 1 december i år lanseras nya Dynamics NAV 2018. Mer om nyheterna i den nya versionen kommer i ett separat inlägg.

Till våren 2018 kommer två produktuppdateringar. Dels släpps Dynamics NAV 2018 R2, det vill säga en uppdatering av den nya versionen som släpps i början av december. Dels släpper Microsoft sin nya produkt, som för tillfället har arbetsnamnet Dynamics 365 ‘Tenerife’.

On premise och cloud ready framöver

Tanken är att Dynamics NAV 2018 R2 är en on premise-lösning, medan Dynamics 365 ‘Tenerife’ är en molnlösning. I framtiden verkar det dock som att de båda produkterna kommer att integreras. Vad den produkten kommer att heta är ännu inte bestämt, men vad som är tydligt är att både on premise-versionen och cloud ready-versionen kommer att finnas i framtiden.

Vi uppdaterar med mer information om den nya produkten så fort det finns mer information tillgängligt.

Är du på jakt efter nytt affärssystem? Ladda ned vår gratis guide här!

Guiden innehåller checklistor och smarta tips från andra som bytt affärssystem. Hur går det till att byta system steg-för-steg? Vad behöver ni tänka på och ta beslut om internt? Och hur väljer man rätt partner? Allt det här och lite till i vår gratis guide.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webb. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du att cookies används. Läs mer om cookies här.