NAV-nyheter från Microsoft Inspire

Microsofts stora inspirationskonferens ‘Microsoft Inspire’ som hålls den 9-13 juli i Washington, D.C har precis kickats igång. Konferensen lockar mer än 17,000 människor från Microsofts community världen över.

Konferensen inleddes med Vision keynote den 10 juli, där bland annat Satya Nadella, CEO för Microsoft pratade om sin vision för framtiden. Du kan se hela keynoten här.

Men vad säger de om NAV då? Jo, idag kom en uppdatering från en av NAV-världens främste influencers Totovic. Han ger en kort uppdatering kring roadmapen framöver och produktnyheter i nya NAV 2018 som släpps under hösten.

Här kommer en kort sammanfattning av hans inlägg.

Fortsatt utveckling av alla Dynamics-produkter

Vi kan konstatera att Dynamics NAV kommer att fortsätta både som ‘on premise’-lösning och ‘on Azure’ i molnet. Och för alla nuvarande produkter finns för tillfället fortsatt utveckling planerad från Microsofts håll. Se road map nedan.

Microsoft Inspire: Roadmap för Dynamics NAV 2017-2018

Nyheter i nya versionen ‘NAV Tenerife’ 2018

Traditionsenligt har nya versionen av NAV blivit uppkallad efter en ö. NAV 2018 har arbetsnamnet ‘NAV Tenerife’. Bilden nedan sammanfattar några av nyheterna som kommer i den nya versionen, tillsammans med några av de övergripande teman Microsofts fokuserar på.

Förutom ytterligare integration mellan NAV och Office 365-sviten, ser vi även fortsatt förbättring av grundprodukten tillsammans med nya möjligheter. Dessutom fortsätter utvecklingen av integrationen mot Power BI, som inte längre begränsas till rollcenter i NAV.

Microsoft Inspire: Dynamics NAV Tenerife 2018

Vi ser med spänning fram emot fler uppdateringar från Microsoft Inspire, och kan knappt vänta till konferensen Directions EMEA som går av stapeln i oktober i år. Där förväntas den nya versionen officiellt att lanseras.

Du kan läsa hela Totovics originalinlägg här (på engelska).  

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webb. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du att cookies används. Läs mer om cookies här.