Brill & CO väljer Dynamics NAV från Itero

Brill & CO väljer affärssystemet Dynamics NAV från Itero

Importör av kvalitetsöl väljer affärssystemet Dynamics NAV för att framtidssäkra sin verksamhet

Brill & Co är en av Sveriges ledande och äldsta importörer av kvalitetsöl. De arbetar med flera av världens högst rankade öl och bryggerier. De är dessutom Sveriges första importör att distribuera svensk hantverksöl. Sedan en tid tillbaka kan de även titulera sig exportör då de nu också hjälper våra svenska ölproducenter att sprida sin öl världen över. I Brills portfölj hittar du förutom öl även en del sprit, vin, cider och äppelmust. Brill växer snabbt och har de senaste två åren blivit utnämnda till DI Gasellföretag.

“Det har blivit mer och mer tydligt i takt med att vi har vuxit att det krävs ett modernt och flexibelt IT-system för att kunna hantera alla informations- och logistikflöden i dagens snabbrörliga ölbransch”, säger Marc Schuterman, marknadschef på Brill. “Vi ville ha ett system som utvecklas över tiden och som kan stödja fortsatt tillväxt under många år framöver. Vi känner stort förtroende för att NAV och Itero, med deras tidigare branscherfarenhet, är rätt val för oss.”

Branschspecifik lösning med stöd för dryckesbranschen

Brill påbörjar nu ett implementationsprojekt där man i första skedet kommer att täcka samtliga huvudprocesser i Dynamics NAV för 14 användare. Systemet kommer att driftas i Microsoft Azure. Itero LIQUID, Iteros branschlösning för dryckesbranschen har stöd för just deras specifika processer. De branschspecifika delarna är bland annat integration med tredjepartslogistiker och Systembolaget. Dessutom lagring av många attribut på varorna för att hantera olika enheter, förpackningar, klassificeringar och alkoholhalter med mera. I steg två kommer NAV att integreras mot fler aktörer för att ytterligare förbättra informations- och varuflödet.

“Det ska bli väldigt spännande att få hjälpa Brill med affärssystem. Det är en bransch som ställer stora krav på bland annat logistiken och på rapportering till olika myndigheter. Här passar Dynamics NAV väldigt bra av flera anledningar, bland annat för sina möjligheter att just integrera med andra system”, säger Christoffer Gustafsson, säljare på Itero.

Vi välkomnar Brill & CO till Itero och ser fram emot ett långt och givande samarbete!

Kontakt

För mer information om projektet, vänligen kontakta:

Christoffer Gustafsson, säljare Itero, 076-000 66 57

Vill du veta mer om Brill & CO? Besök deras hemsida här.

Är du på jakt efter nytt affärssystem? Ladda ned vår gratis guide här!

Guiden innehåller checklistor och smarta tips från andra som bytt affärssystem. Hur går det till att byta system steg-för-steg? Vad behöver ni tänka på och ta beslut om internt? Och hur väljer man rätt partner? Allt det här och lite till i vår gratis guide.

Vi använder cookies för att förbättra din upplevelse av vår webb. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du att cookies används. Läs mer om cookies här.